Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Зустріч в центральній публічній бібліотеці міста напередодні свята Трійці

Культура
09.06.2022

 Трійця - одне з найважливіших церковних свят року.  Іноді його ще називають днем зішестя Святого Духа.  З цієї назви видно, з якою важливою релігійною подією воно пов'язане.  Назву "Трійця" свято отримало через те, що людям саме цього дня відкрилася Пресвята Трійця - Бог Отець, Бог Син та Бог Дух святий.  Відзначають його завжди через 50 днів після Великодня. Це обов’язково  неділя.  Весь тиждень, що йому передує, в народі називають Зеленим. Це пов’язано з тим,  що в дохристиянські часи на території сучасної України був  поширений давній культ рослинності і в цей період року люди святкували так звані Зелені свята. Пізніше їх застосували вже до церковної події - Трійці. 

Сьогодні в Україні, незважаючи на вкрай важкі часи, як і в давнину прикрашають домівки духмяними травами та квітами, відвідують в належний день церкву, а культурні заклади -  присвячують темі Зеленого тижня свої заходи. Центральна публічна бібліотека Селидового –  не виключення. Зустрічі під час Зеленого тижня – вже традиція.

На початку,  відвідувачів денного відділення Територіального центру м. Селидове привітала вокалістка Центру дозвілля та українських традицій нашого міста Юлія Турянська.  Натхненне пісенне виконання слухачі нагородили вдячними оплесками.

Далі бібліотекарі запропонували учасникам заходу дізнатись більше про глибокий духовний зміст свята,  народні традиції та обряди, що з ним пов’язані.  Цікавим продовженням теми став folkmix  «Народні квіти України», під час якого присутні дізнались багато цікавого про давні народні вірування щодо таких квітів як: барвінок, мак, мальви, соняхи та чорнобривці. Всі ці квіти справжні символи нашої країни, насамперед через те, що їх з давніх часів можна було побачити біля кожної української хати.  А сталося так, тому що наші предки наділяли їх різними чудодійними властивостями та якостями.  Квіз «Вгадай квітку за народним віруванням» дозволив краще запам’ятати нову інформацію та трохи розважитися!

Незмінний атрибут заходів в бібліотеці —  книжкова виставка. Цього разу вона мала назву «Свята Трійця — Зелені свята».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше