Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Всесвітній День вишиванки

Культура
19.05.2022

Вже багато років кожен третій четвер травня в Україні та світі усі охочі відзначають Міжнародний день вишиванки. Для українців це особливий день в році просякнутий повагою до  коренів власної культури та родинних цінностей. В 2022 році він припав на 19 число.  Центральна публічна бібліотека м. Селидове вже традиційно долучається до святкувань.  Сьогодні для відвідувачів денного відділення Територіального центру м. Селидове бібліотекарі провели інфомікс «У вишиванку одягнись –  до традицій доторкнись», під час якого розповіли про давні корені українських вишиванок,  історію створення  популярного нині свята, а також цікаві сучасні тренди до них, наприклад, яскраві автовишиванки. З особливою цікавістю присутні зустріли своєрідний фото літопис,  під час якого пригадали яскраві моменти святкування Дня вишиванки та українських вечорниць за різні роки. Відеодайджест «Проморолики Дня вишиванки різних років» доповнив захід та довів, що вишиванка  вдало доповнює будь-яку сучасну ідею. Також звісно, що лунали вірші та пісні бо яке ж свято без них! Яскравим доповненням заходу буда тематична виставка-істаляція «Поезія української вишивки».

 Також   в бібліотеці нашого міста поновились заняття «Школи психології» (у рамках співпраці з територіальним центром нашого міста). Психолог Терцентру Аліна Харламова  провела лекцію за  темою «Народна пісня як ліки від стресу». Актуальність будь-яких антистресових вправ та практик не потребує сьогодні пояснень. А наприкінці, присутні  із задоволенням, співали караоке варіанти улюблених  пісень: «Несе Галя воду», Ой на горі два дубки» та ін. Учасники заходу були раді зустрітися та трохи відволоктись від тяжких сьогоднішніх проблем  та думок.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше