Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Про місто поетичним рядком»

Культура
14.07.2022

В рамках святкування 90 – річчя утворення  Донецької області бібліотекарі провели краєзнавчу годину «Про місто поетичним рядком», на яку запросили місцевого поета та композитора Віктора Реву.    

Бібліотекарі познайомили присутніх з творчими здобутками  автора, привернули увагу  тематичній виставці «Наші талановиті земляки», на якій були представлені твори В. Реви.

 На зустрічі Віктор Якович  читав  вірші,  написані останнім часом, а особливу увагу привернув поезії, яка була  присвячена   родині, відомим людям нашого міста. Він, звичайно, виконував музичні твори, а також представив своє відео про легенди  міста Селидове.  

 Віктор Рева, викладач школи мистецтв  м. Новогродівка, член Національної Спілки композиторів України, учасник, дипломант міжнародних музичних конкурсів. У творчому доробку автора оркестрові, камерно – інструментальні,  хорові твори. Серед них: навчальний посібник «Хорова обробка», монографія «Петро Горохов – хормейстер, педагог, вчений»,  твори для хору «Назустріч сонячній весні»,  «Прокоф’євська весна», він є  співавтором  лібрето опери О. Рудянського  «Шлях Тараса» та ін.

 Наш земляк  здійснив помітний внесок у розвиток музики нашої країни, Донеччини,  тому матеріал про  нього увійшов в книгу «Відомі композитори України»(2016). 

 Його вірші були   опубліковані в поетичних збірках: «Музика осіннього листя», «Сонячне суцвіття»», «Музика слів», «Любов свою несу до мами», «Многогранник».

    В творчості автора є твори різного жанру: поезія про рідний край, його історію і культуру, любовна  і пейзажна лірика, а духовні вірші пронизані теплотою та вірою.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше