Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

МІГРАЦІЙНА СЛУЖБА ДОНЕЧЧИНИ: АЖІОТАЖУ З ОФОРМЛЕННЯ ЗАКОРДОННИХ ПАСПОРТІВ НА ДОНЕЧЧИНІ НЕ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ

Заклади інформують
20.02.2022

У ГУ ДМС України у Донецькій області проаналізовано ситуацію щодо кількості оформлених закордонних паспортів у період з 01 січня по 15 лютого 2022 року, а також аналогічні періоди 2019, 2020 та 2021 років. Інформуємо, що з 01 січня по 15 січня 2022 року мешканці Донецької області оформили 12 642 паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Для порівняння: за такий же період 2019 року було оформлено 18 741 паспорти, у 2020 році – 27 411, у 2021 році – 10 510 біометричні документи, зважаючи на запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню COVID-19. Цей аналіз свідчить, що сьогодні кількість громадян, які звертаються щодо оформлення паспортних документів для виїзду закордон навіть менша ніж у минулі роки.

Збільшення кількості поданих заяв на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у поточному році у порівнянні з минулим, пов’язане з підготовкою до сезону відпусток та змогою громадян України подорожувати без обмежень до країн Європи. ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія". Водночас Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Головне Управління ДМС у Донецькій області нагадує, що за допомогою сервісу «Електронна черга», який знаходиться на офіційному веб-сайті ДМС України, можливо запланувати відвідування підрозділів служби на конкретну дату та час, щоб оформити документи у комфортних умовах.

Подати заяву на оформлення біометричних документів для громадян України можна у будь-якому підрозділі Державної міграційної служби України незалежно від місця проживання.

Порядок обслуговування громадян здійснюється із обов’язковим додержанням обмежувальних протиепідемічних заходів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше