Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Зустріч до Дня Конституції України у центральній публічній бібліотеці міста

Культура
28.06.2022
Конституція – головний правовий документ держави, в якому зафіксовані основи суспільного та державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації і функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Тож його важливість неможливо переоцінити. Щороку бібліотекарі Селидівської громади готують до цієї дати різноманітні заходи. Тож, цього року, 28 червня, міська бібліотека запросила на традиційну зустріч відвідувачів денного відділення Територіального центру м. Селидове та всіх зацікавлених городян.
Захід розпочався з урочистих та святкових нот, які надали натхненні виступи вокалістів Центру дозвілля та українських традицій нашого міста: Ігоря та Ірини Кривоносенків, Юлії Турянської, Вікторії Самойленко, Ніни Ніколішиної. Гарні українські пісні чудово прикрасили зустріч!
Далі керівниця платформи дитячих та молодіжних ініціатив "StartUp" Олена Пархоменко запропонувала присутнім згадати дитинство та разом скласти великий пазл "Мапа України". Завдання виконали з великим задоволенням та захватом!
           Бібліотекарі підготували для учасників зустрічі для перегляду уривки з фільму "Історія української Конституції", викладеному на YouTube-каналі парламентського телеканалу "Рада". Присутнім нагадали і про давню історію (козацьку Конституцію Пилипа Орлика 1710 року), і про недалеке минуле (шлях створення та прийняття Конституції вже незалежної України у 1996 році). Потім настав час поглянути на головний правовий документ держави під незвичайним кутом різноманітних цікавинок! У цьому допоміг правовий інфомікс "Конституція України: дати, цифри, факти та рекорди".Так, наприклад, усі дізнались про чудові колекційні марки та ювілейні монети різних років, що були виготовлені до свята "Укрпоштою" та НБУ. 
Однойменний з інфоміксом квіз дозволив краще запам’ятати надану інформацію! Також до свята бібліотека підготували книжкову виставку "Конституція – паспорт держави".
 Наприкінці заходу всіх запросили на традиційне святкове фото, яке цього разу було особливо яскравим, адже багато з присутніх були одягнуті у жовто-блакитні кольори!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше